Най-забележителният режисьор на късометражна анимация за последните 25 години е българин! Престижната от

...
Най-забележителният режисьор на късометражна анимация за последните 25 години е българин! Престижната от
Коментари Харесай

Тео Ушев оглави международна класация за анимация

Най-забележителният режисьор на късометражна анимация за последните 25 години е българин! Престижната от испанския фестивал Animac бе присъдена на след гласоподаване, извършено измежду водещите международни критици, куратори и историци на анимационното изкуство.

" Какво начало на годината! Да бъда отпред на тази ранглиста за най-влиятелен аниматор в света за последните 25 година е ненадейно за мен, признавам. "



Чрез обществените медии изрази своята благодарност, че е отличен на първото място в огромния конкурс, обхващащ 25 години международно анимационно творчество. Той акцентира, че e част от света на анимацията едвам от 15 години.

Първият му  филм е от края на 2005 година Отделно, Тео Ушев признава, че в този лист има майстори, доайени, от които той самият се е учил и пред които се прекланя. Скромно, най-успешният ни аниматор декларира, че не се счита за по-добър от тях.

Тази анкета ми дава утехата, че може би това, което съм създавал през тези години, и което толкоз обичам да върша, е имало смисъл.

В края на предходната година организаторите на Animac са оповестили конкурса по случай своята 25-а годишнина. Запитването е проведено сред спецовете в анимацията, а категориите били следните:

Най-запомнящите се пълнометражни анимационни филми в последните 25 година (на първо място е " Отнесена от духовете " на Хаяао Миязаки), Най-забележителни режисьори на късометражна анимация в последните 25 година и Най-добра изгряваща звезда в анимацията в последните 25 година

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР